Mjölbybussen tog oss till Mora!

Efter en spännande och lärorik studieresa som inleddes vid Skedvi Bröd och "Mjölbybussen" som tog oss till Mora, blev vi bortskämda med en mängd olika möten och upplevelser. Förutom att få möjlighet att träffa företrädare från Moras kommun, fick vi även en möjlighet att interagera med den framstående TikTok-kändisen Lia Larsson, som är känd för sin EPA-dunkmusik. Det var en fascinerande inblick i den digitala underhållningsvärlden och hur den påverkar dagens ungdomar.

besok_s1
Skedvi Bröd, en inspirationskälla till Upplevelsecenter för mat i Väderstad


lia Larsson rets Moraprofiljpeg

Tik Tok kändisen Lia Larsson tar emot priset som årets Moraprofil med en härlig motivering.

Mjölbybussen i Mora gav oss kunskap och inspiration!

Vi var särskilt angelägna om att undvika det stereotypa skidåkningsnacket, och istället valde vi att fördjupa oss i berättelsen bakom Sveriges mest kraftfulla varumärke. Vi fick en extraordinär inblick i Vasaloppets verksamhet, vilket visade sig vara bla. SVT:s näst största produktion i antal tv tittare näst efter finalen i Melodifestivalen. Vasaloppets ekonomiska verksamhet avslöjades med stor inlevelse och mycket detaljer, vilket var oerhört intressant.

Johan Eriksson Vasaloppets VDjpeg

Vasaloppets VD Johan Eriksson inspirerar och pratar "affären Vasaloppet"Vasaloppet i Morajpeg

Vårt besök på Vasaloppets Hus gav oss en fördjupad kunskap och inspiration utöver det vanliga

Vår resa fortsatte med en resa tillbaka i tiden, då vi utforskade historien bakom Sveriges kanske mest välkända företag som specialiserar sig på tillverkning av vattenkranar. Vi fick lära oss varför det existerade två konkurrerande företag, FM Mattsson och Mora Armaturer, som sysslade med samma bransch. Det visade sig vara en dramatisk historia om oenighet mellan två bröder, som efter tre generationer äntligen återförenades som ett företag. Det var en imponerande historia som visade hur tradition och innovation kunde samexistera, och det var extra imponerande att all produktion fortfarande sker i Mora.

Bild frn FM matson i Morajpeg

Moras nya gågata gav oss ideér

Vi fick även chansen att utforska Moras nya shoppinggata genom en guidad platsvandring, där vi fick se stadens senaste satsningar och förändringar. Det var en inspirerande upplevelse som gav oss idéer om hur vi kan förbättra Mjölby och skapa en mer attraktiv plats för företagande, boende och livskvalitet.

Vasaloppets utdelninga av nummerlapparjpeg

Utlämningen av nummerlappar till Vasaloppet är naturligtvis beläget på Shoppingstråket

Även i Mora finns eldsjälar som är värda att lyftas lite extra

Sist men inte minst fick vi vara med när Moras eldsjälar och framstående företagare hyllades. Det inkluderade utmärkelser som årets unga företagare, årets företagare och många andra. Trots de utmaningar som Mora står inför var det tydligt att det fanns en imponerande mängd positiva exempel och förebilder som vi kunde ta med oss hem till Mjölby. Vi känner oss nu ännu mer inspirerade och redo att göra ännu mer för att göra Mjölby till en ännu bättre plats att vara företagare, driva företag samt leva och bo på! Vår egen Mjölbygala kommer äga rum 1 juni 2024

Moragalan i Morajpeg

Eldsjälar, företagare och entreprenörer som verkar i Mora som är får ta emot priser för fina prestationer

Mora Kommun inder resan Mjlbybussenjpeg
Mjölbys vice ordförande i kommunstyrelsen Birgitta Gunnarsson (C) överlämnar en påse av Mjölbys stolthet och signum, nämligen potatis till Mora Kommun Anna Hed, Anders Björkman, Peter Karlsson och regionstads Mora representanter Mikael Hedh och Hillevi Eriksson (stående vid bordet)

Alla företag i Mjölby Kommun är inbjudna till detta evenemang "Mjölbybussen"
Är du företagare i Mjölby kommun och intresserad av att knyta nya kontakter med andra företagare, träffa styrande politiker och tjänstemän i kommunen så missa inte tillfället att anmäla dig till nästa års upplaga av Mjölbybussen. Större chans till att få framföra dina idéer kommer du inte att få! 2024 års Mjölbybussen brukar annonseras under våren och arrangeras under oktober månad.

Växtkraft vill rikta ett stort tack till Mora Kommun, Regionstad Mora och Företagarna i Dalarna för ett väl genomfört event! Vi kände oss verkligen välkomna!