Ny näringslivschef i Mjölby Kommun

Hanna Hammarlund tar över som ny chef för näringslivet i Mjölby kommun. Hon kommer att påbörja sin tjänst den 14 december.

Hanna Hammarlund har senast arbetat som ledare för trafikförbättring på Östgötatrafiken.

– Jag har bott i Mjölby kommun i stort sett hela mitt liv, förutom de fem åren då jag studerade på universitetet i Jönköping. Mitt första arbete efter mina studier var faktiskt i Mjölby kommun, så det känns som att jag återvänder hem igen, säger hon.

Näringslivschefens ansvar omfattar strategisk ledning av kommunens näringslivsarbete, både geografiskt och i relationen mellan företag och kommunens myndigheter. Det innebär bland annat att utveckla kommunens nätverk, inställning och kopplingar till näringslivet.

Näringslivschefen samarbetar nära med näringslivet för etableringar, tillsammans med Business Sweden, Region Östergötland och för att stärka företagsklimatet i Mjölby kommun.

Hanna Hammarlund ser fram emot sitt uppdrag.

– Jag är tacksam för möjligheten att leda näringslivets utveckling i kommunen. Jag har följt Mjölby kommuns tillväxtresa de senaste 20 åren. Med min erfarenhet av att tillsammans med andra viktiga aktörer arbeta med tillväxtfrågor i kommuner kan jag tillföra flera perspektiv och bidra till kommunens fortsatta utveckling, säger hon.

Kommundirektör Andreas Capilla ser också fram emot Hanna Hammarlunds tillträde.

– Precis som många andra kommuner arbetar vi med att stärka och underlätta företagens kontakter med våra handläggare. Här ser jag fram emot att se Hanna vara med och leda utvecklingen med sina erfarenheter, både från tidigare arbete i Mjölby och från sina år i Motala, där hon har varit engagerad i och lett flera större etableringsprojekt. Vi hälsar Hanna hjärtligt välkommen till Mjölby kommun, säger Andreas Capilla.

Vi från Växtkraft i Mjölby Kommun hälsar Hanna välkommen och vi kommer att jobba hårt för ett fortsatt bra och ännu mer utvecklat samarbete!

Styrelsen, genom verksamhetsledare Morgan Sehlstedt