Växtkraft deltog i samtal om kommunens kommande näringslivsstrategi

I en strävan att stärka näringslivet och skapa bättre förutsättningar för tillväxt i hela Mjölby kommun, bjöd kommunen nyligen in till ett viktigt dialogmöte med lokala företag och organisationer. Under mötet, som ägde rum i centrala Mjölby, deltog Näringslivsföreningen Växtkraft, som spelar en stor roll i att representera företagens röster i kommunen.


Syftet med mötet var tydligt: kommunen ville samla in värdefull feedback direkt från företagen för att kunna forma en strategi som verkligen gynnar näringslivet i regionen. Detta var en fantastisk möjlighet för Växtkraft att framföra sina medlemmars perspektiv och tankar kring vilka insatser som kan främja företagandet i Mjölby.
IMG_5957JPEG

Ett öppet samtal om framtidens näringsliv


Mötet präglades av en öppen dialog där företagare och representanter från olika branscher fick dela sina tankar kring de utmaningar och möjligheter de ser i sin verksamhet. Flera viktiga frågor togs upp, inklusive behovet av ökad infrastruktur, bättre tillgång till arbetskraft, och hur kommunen kan underlätta för små och medelstora företag att växa och utvecklas. Växtkrafts deltagande möjliggjorde att de idéer och förslag som lyftes från medlemmarna kunde framföras på ett strukturerat sätt.

Kommunens tjänstemän lyssnade uppmärksamt och antecknade de idéer som delades, med målet att använda denna input som grund för att utveckla en strategi som kan stötta näringslivet i hela kommunen. Strategin är tänkt att bli ett levande dokument som både kommunen och företagare i Mjölby kan arbeta med för att säkerställa långsiktig framgång.

Växtkrafts viktiga roll

Som ekonomisk förening har Växtkraft en central roll i Mjölbys näringsliv. Genom att delta i detta möte kunde Växtkraft säkerställa att de frågor som är viktiga för företag i Mjölby lyfts fram i den pågående strategiprocessen. Det är ett tydligt tecken på att kommunen värdesätter samarbetet med lokala aktörer och är villig att lyssna på näringslivet för att skapa en gynnsam miljö för både nuvarande och framtida företag.

Växtkraft ser positivt på den kommande näringslivsstrategin och har höga förväntningar på att kommunen kommer att arbeta vidare med de insikter som delades under mötet. Detta är ett första steg mot en mer sammanhållen och proaktiv näringslivsstrategi som ska gagna hela kommunen.

Nästa steg
Efter mötet kommer Mjölby kommun att bearbeta den insamlade informationen och utveckla en handlingsplan som sedan kommer att presenteras för allmänheten. Växtkraft planerar att fortsatt vara delaktig i processen och arbeta för att hålla sina medlemmar uppdaterade kring de beslut och åtgärder som vidtas.
IMG_5962JPEG
Svenskt näringsliv presenterade senaste kommunmätningen

Detta möte markerar ett viktigt ögonblick för näringslivet i Mjölby, och Växtkraft är engagerade i att arbeta för en positiv utveckling. Det är genom samarbeten som dessa som vi kan skapa en starkare framtid för både våra företag och vår kommun.

Växtkraft ser fram emot att fortsätta denna dialog och spela en aktiv roll i att forma Mjölby kommuns näringslivsstrategi. Tillsammans med andra aktörer inom kommunen hoppas vi kunna skapa en hållbar och framgångsrik näringslivsmiljö där företag kan växa och blomstra.

Har du tankar kring näringslivets utveckling i Mjölby? Växtkraft välkomnar alla idéer och förslag från sina medlemmar och ser fram emot att få ta del av fler perspektiv i kommande dialogmöten.