Mjölbybussen 2022

Mjölbybussen 2022 till Gnosjö & Höganäs

Under hösten 2022 begav vi oss på en minnesvärd resa med Mjölbybussen för att utforska två mycket intressanta platser: Gnosjö och Höganäs. Syftet med resan var att lära oss mer om Gnosjöandan och att se omställningen från en lerindustri till ett högteknologiskt centrum i Höganäs.

Hyltns Industrimuseum i Gnosjjpeg
Hylténs Industrimuseum i Gnosjö

Vi började vår resa tidigt på morgonen, samlades vid Mjölbybussens avreseplats och var redo för vårt äventyr. Första stoppet var Gnosjö, en ort känd för sin starka entreprenörsanda. Under dagen fick vi möjlighet att intervjua lokala företagare och följa med på rundvandringar i några av de mest framgångsrika företagen i området. Vi lärde oss om Gnosjöandan på Hylténs industrimuseum. Gnosjöandan är en unik företagskultur som främjar innovation, samarbete och snabba beslut. Det var inspirerande att höra historierna bakom dessa företag och se hur de har blomstrat genom åren.

Hyltns i Gnosjjpeg

Efter att ha tillbringat en givande dag i Gnosjö fortsatte vi vår resa till Höganäs. Där hade vi möjlighet att följa med på en guidad tur som tog oss genom stadens historia och dess omställning från en lerindustri till ett högteknologiskt centrum. Det var imponerande att se hur den traditionella lerindustrin hade utvecklats till att bli en global aktör inom avancerade material och teknologier.

Hgans jpeg

Under vår resa med Mjölbybussen 2022 lärde vi oss inte bara om Gnosjöandan och Höganäs omställning, utan vi fick också möjlighet att knyta kontakter och utbyta erfarenheter med våra medresenärer. Det var en minnesvärd och lärorik resa som inspirerade oss och gav oss nya insikter om företagande, innovation och omställning.